Event Information:

 • ti
  09
  tammi
  2018
  su
  28
  tammi
  2018

  Maj-Lis Tanner: All You Need is Colour

  Galleria Espoonsilta

  Maj-Lis Tanner: Sataa

   

  ”Elefantit tulevat” on yksi Maj-Lis Tannerin näyttelyn päätöistä Galleria Espoonsillassa. Teoksen värejä ovat oranssi, okra, keltainen ja punaruskea, kaikki dynaamisina ja energisinä pidettyjä värejä. Aktiivisuutta ja hyvää mieltä kaivataan vuodenaikojen pimeimpinä aikoina. All You Need is Colour -näyttely pyrkiikin väreillään piristämään ja tuomaan iloa.

  Maj-Lis Tanner rakastaa värejä ja käyttää niitä runsaasti. Teokset nimineen liittyvät lämpimiin maihin ja maanosiin, kuten Nevadaan tai Afrikkaan. Monessa teoksessa seikkaileva keltainen on auringon ja lämmön väri. Se myös vie mielikuvituksen antiikin maihin, Kreikka mukaan lukien. Esimerkiksi antiikin jumalan Merkuriuksen sandaaleissa ja kypärässä oli keltaista.

  Eri kulttuureissa värit määritellään eri tavoin. Kieliin on kehittynyt värejä kuvaavia sanoja sen mukaan mikä on ollut kieltä puhuville ihmisille tärkeää. Suomalaisille talvi liittyy lumeen ja valkoiseen väriin, kesä taas luontoon ja virheyteen. Tannerin näyttelyn värit vievät mielikuvitusmaailmoihin.

   

  Maj-Lis Tanner: Norsu