Event Information:

 • ti
  05
  syys
  2017
  su
  24
  syys
  2017

  Mirja Riihinen - Kimallus

  Galleria Espoonsilta

  Päivännousu 2014, sekatekniikka

  Päivännousu 2014, sekatekniikka

   

  Nurmijärven Klaukkalassa 1965 syntynyt Mirja Riihinen on piirtänyt ja maalannut koko ikänsä. Riihisen teoksissa näkyvä arabialaisvaikutus on peräisin ajalta, jolloin hän toimi Tunisiassa matkaoppaana. Teoksista välittyykin perehtyneisyys ornamentiikkaan. Hän toteaa myös, että ”toinen näkyvä vaikutus tulee posliininmaalauksesta. Haluan tehdä erilaisia pintoja ja lysteriefektejä."

  Riihinen käyttää ”akryylivärejä niiden hajuttomuuden vuoksi, paljon erilaisia metallista hohdetta antavia aineita, sekä erittäin paljon erilaisia helmiä.”

  ”Haluan yksinkertaisesti tuoda osaltani kauneutta lisää maailmaan. Harmonia, tarkkuus ja symmetria ovat minulle hyvin tärkeitä.” Riihisellä on myös sisustusneuvojan koulutus, joten hän katsoo ”sisustusta aina kokonaisuutena ja taidetta osana sitä. Tekniikoita ja tyylejä on lukemattomia, mutta teoksen täytyy sopia ympäristöönsä.” Riihinen tekee ”pääasiassa abstrakteja töitä, mutta luonnosta tulevat muodot ja värit kiinnostavat myös.”

  Sairaanhoitajaksi (AMK) keväällä 2008 valmistuneen Mirja Riihisen mielestä ”taide on hyvin tärkeää myös hoitoalalla. Taide tukee terveyttä. Onkin hyvä, että tänä päivänä mietitään jo, minkälaista taidetta laitetaan esille esim. muistisairaiden hoitopaikkoihin tai lasten osastoille, jotta taide olisi osa ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa.”