Event Information:

 • ke
  02
  tammi
  2019
  su
  13
  tammi
  2019

  Iiris Ruuth ja Annina Åsvik: Landscape walkabout

  Galleria Espoonsilta

  Iiris Ruuth: Rainy days and sundays             Annina Åsvik: Metsän elämää 4

  Näyttely Landscape walkabout esittelee kahden kuvataiteilijan näkemyksiä maisemamaalauksesta, jossa luonnon kuvaaminen on abstraktia, painottaen enemmän rakennetta ja materiaalia. Näyttely koostuu melko suurehkoista töistä, joista jokainen tarjoaa katsojalle tietyn hetken luonnossa. Ripustus kokonaisuudessaan muodostaa eräänlaisen elämysmatkan maisemassa. Näyttelyyn valitut teokset myös haastavat toisiaan tunnelman, rakenteen ja värien käytön suhteen. Katsoja tuo hetkeen muistonsa, tunteensa ja tietonsa luonnosta. Näin muodostuu subjektiivinen kokemus, mikä on enemmän kuin osiensa summa.

  Iiris Ruuth on espoolainen taiteilija. Hän on valmistunut Vapaasta taidekoulusta 2010 ja on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen. Ruuthin maalaukset ovat abstrakteja maisemia, joiden aiheena on taivaan, luonnon ja veden yhdistyminen. Maisemissa värien kirjo ja tekstuuri ilmaisevat elämän jatkuvaa väreilyä. Maalaukset on tehty akryyli- ja öljyväreillä kankaalle.

  Annina Åsvik on helsinkiläinen taiteilija. Hän on valmistunut Vapaasta taidekoulusta 2010 ja Kuvataideakatemiasta 2016. Hän on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen. Åsvik työskentelee metsäaiheen parissa. Hän tarkastelee metsää erilaisten väriyhdistelmien ja niiden kontrastien kautta. Suurten öljyvärimaalausten useat kerrokset luovat vaikutelman monimuotoisen orgaanisen materiaalin ja luontoaiheen kohtaamisesta kankaalla.