Event Information:

 • pe
  08
  joulu
  2017

  Pianissimo – Barokkimusiikkia traversolle, nokkahuilulle ja klavikordille

  18:00Galleria Espoonsilta

  Klavikordi

  Pianissimo – Barokkimusiikkia traversolle, nokkahuilulle ja klavikordille

   

  Duo Helene Joy traverso ja nokkahuilu & Päivi Vesalainen klavikordi

  Traverso ja klavikordi ovat nykypäivänä varsin harvoin kuultuja soittimia. Ne sopivat kuitenkin hyvin yhteen, koska kummassakin on herkkä, hiljaisuutta vaaliva sointi. Musiikki kutsuu kuulijaa rauhoittumaan ja keskittymään soinnin pehmeyden ja sen sisällä olevien sävyjen aistimiseen.

  Konsertissa soi saksalainen ja ranskalainen barokkimusiikki. Konsertin säveltäjät Jacques-Martin Hotteterre, Jean-Babtiste Loeillet, Georg Friedrich Händel sekä Georg Philipp Telemann ovat kaikki syntyneet 1680-luvulla, ja he olivat omana aikanaan erittäin suosittuja säveltäjiä sekä muusikoita. Kaikki konsertissa kuultavat teokset ovat aikakauden keskeisintä ja soitetuinta ohjelmistoa.

  Traverso

  Duo Helene Joy & Päivi Vesalainen on kahden barokkimusiikin ammattilaisen muodostama kokoonpano, joka keskittyy barokin pehmeisiin sävyihin.

  Duo olisi voinut syntyä jo kauan sitten kummankin muusikon kotikaupungissa Mikkelissä, mutta barokin merkeissä Helene ja Päivi tapasivat opiskellessaan yhtä aikaa Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolla. Silloin he myös esiintyivät yhdessä lukuisia kertoja soittiminaan Helenellä traverso, nokkahuilu tai klassinen huilu ja Päivillä cembalo, urut tai fortepiano.

  Kumpikin muusikko on suorittanut tutkinnon myös modernissa instrumentissa, Helene poikkihuilussa ja Päivi pianossa.

  Konserttia on tukenut Espoon kaupunki.

  Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja rajoitettu määrä, saavuthan paikalle ajoissa! Konsertin alettua ovet suljetaan. Tilaan ei pääse kesken tapahtuman.

  http://www.espoonbarokki.com/

   

  Päivi Vesalainen, kuva: Ville Paul Paasimaa

   

  Helene Joy
  Kuva: Henrietta Hassinen