Event Information:

 • ti
  17
  loka
  2017
  su
  05
  marras
  2017

  Miki Anttonen - Lumottu lintu

  Galleria Espoonsilta

  Miki Anttonen "Kaksi kalkkunasarvekasta"

  Miki Anttonen
  "Kaksi kalkkunasarvekasta"

   

  "Useimpien ihmisten lailla kuulun niihin, joille linnut ovat tärkeitä. Usein jo pelkkä tietoisuus, että lintuja on sen hetkisessä ympäristössä, rikastuttaa sielua ja rauhoittaa mielen. Aina ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain sykähdyttävää. Usein riittää kotikulmien lintujen touhujen tiirailu. Linnut ylipäätään tyyppeinä ovat kiinnostavia.

  Mikä linnuissa kiehtoo? Kun katson noita ihmeellisiä olentoja, en voi kuin ihmetellä ja ihailla. 

  Luonto kokonaisuudessaan on tärkeä ja hengissä pitävä voima.

  Linnut ovat kiinnostaneet minua lähinnä visuaalisesti, tosin pikku hiljaa lintujen valokuvaamisen myötä, minua on alkanut kiinnostamaan myös niiden käyttäytyminen.

  Useimpien maalausten pohjalla on jokin ottamani valokuva joltain matkalta tai kotipihalta. Toisinaan on ollut aikaa tehdä melko tarkkoja luonnoksia matkapäiväkirjaan, mutta valokuva on yleensä aina se, jonka pohjalta teen lopullisen maalauksen.
  Afrikka kiehtoo ja siksi sieltä on lintukuvia eniten. Niistä olen valinnut joitakin tämän näyttelyn maalausten innoittajaksi.

  Valokuvaus ei ole se tärkein asia, vaan tavallaan väline aineiston tuottamiseksi, josta syntyy uusia kuvia muilla tekniikoilla. Työstäessäni kuvia perinteisillä menetelmillä, kynillä ja siveltimillä, pääsen enemmän sisälle aiheeseen, koska joudun pohtimaan asiaa kauemmin ja tutkimaan yksityiskohtia hitaasti ja sitä myötä miettimään omituisten lintujen omituisia muotoja.

  Maalauksissani en ole pyrkinyt tieteelliseen tarkkuuteen vaan surutta olen ottanut taiteellisia vapauksia, mutta olen silti yrittänyt pysyä jokseenkin uskollisena kohteelle."

   

  Anttonen on osallistunut ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1989 asti maalauksin, piirroksin, valokuvin, puu- ja kipsireliefein, sekä tehden keramiikkaa, ikoneita, installaatioita ja graafista suunnittelua.

  Taiteilija on ollut mukana myös Vuoden Huipuissa, Mikkelin kuvitustriennalessa, Lahden julistebiennalessa ja Varsovan julistebiennalessa.

   

   

  Miki Anttonen: "Kruunukurki ja varis"

  Miki Anttonen: "Kruunukurki ja varis"