Event Information:

 • ti
  01
  elo
  2017
  su
  13
  elo
  2017

  Marja-Liisa Vääräniemi, Outi Taskila, Rauha Manninen ja P.T. : Polun varrelta poimittua

  Galleria Espoonsilta

  Outi Taskila

  Outi Taskila: Unikot

  Olemme kaksi taiteilijasielua, jotka kohtasivat toisensa 2012 Espoon työväenopisto Omniassa, Kuvataiteen perusopintojen 3 -vuotisella taipaleella. 

  Edustamme taiteen moninaista ilmenemistä niin arjessa, mielessä kuin jalkojemme juuressa taikka tuolla kaukaa, missä olemme hetken viettäneet. Näitä mielenpainumia olemme keränneet taiteen reppuumme, josta löysimme Teille, hyvät teostemme katsojat, jotain sellaista, jonka kanssa kohtaatte elämän kirjon ja jaatte sen kanssamme. 

  Silmät auki etenemme polullamme välillä pysähtyen ja otamme hetket talteen.

  Vääräniemi: Olette yhä jonossa

  Vääräniemi: Olette yhä jonossa

  Marja-Liisa Vääräniemi
  Installaatioteos ”Olette yhä jonossa”, on tilanneteos, joka kuvaa jonoja joissa solmitaan kontakteja erilaisissa tapahtumissa (näyttelyt, juhlat, uudet kaupat) jotka ovat miellyttäviä. Toisissa jonoissa odotetaan pitkään (sosiaali- ja terveyspalvelut, leipä-, työttömyys-, päivähoito- ja koulutusjonot), jolloin meno tai palvelu saattaa viivästyä ja kuluttaja harmistua. Digitaalinen kuormitus kaataa jonoja puhelimessa ja tietokoneilla dominoefektin mukaisesti. Kaikki menee välillä jumiin.

  Valokuvat maailmalta (Peru ja Kenia) tuovat esille paikallista arkea keskellä luonnon kauneutta.

  Outi Taskila
  Suomen luonto ja sen kasvit ovat lähellä minua. Jokakeväisen odottamisen ihmeen kohtaaminen ja sen virkistävyys ja parantavan voiman ilo ovat inspiroineet tutkimaan ja maalaamaan teokset.

  Rauha Manninen ja P.T. : luontokuvat Kuusamosta
  Polun varrella olemme kohdanneet myös ystävämme, joiden otokset linssin läpi ovat sitä luokkaa, että ne kuuluvat sarjaan, jonka haluamme jakaa iloksenne.

  Manninen: Suokukot

  Manninen: Suokukot

   

  P.T.: Metsämaisema Kuntivaarasta Nuoruseen päin

  P.T.: Metsämaisema Kuntivaarasta Nuoruseen päin