Event Information:

 • ti
  17
  marras
  2015
  su
  29
  marras
  2015

  MUU MAA ETNOFUTURISTINEN SYMPOSIUMI MULTIALLA

  Näyttely symposiumin aikana tehdyistä töistä 17.-29.11.2015

  Etnofuturismi on liike, joka yhdistää useiden taidesuuntausten positiivisen energian. Multian symposiumin töiden näyttelyssä Galleria Espoonsillassa on noin 25 taitelijan töitä esillä.
  Etnofuturismilla voidaan tarkoittaa eri asioita riippuen siitä, mistä taiteenalasta on kyse. Sukukansojen nykykirjallisuuden ilmiöinä se voi tarkoittaa riipaisevia juurettomuuden kuvauksia ja ristiriitaa alkuperäisen kyläyhteisön ja globaalin kaupungin välillä. Maalaustaiteessa se liittyy usein kansallissymbolistiseen kuvaustapaan ja samalla syvään sisäiseen kokemusmaailmaan.
  Kahdeksas symposiumi, Kansainvälinen etnofuturistinen käytännöllinen symposiumi Muu Maa järjestettiin Suomessa, suomalaisessa kylässä. Paikaksi valikoitui Multia.

   

  Symposiumin tarkoituksena oli yhdistää taiteilijasukupolvia nykyaikaiseen taiteen kontekstiin: opettaa käsitteellistä ajattelua, kykyä hahmottaa taiteellisia päämääriä ja toteuttaa ne niin kirjallisesti kuin visuaalisestikin sekä kykyä puolustaa omaa konseptia ja esiintyä suuren yleisön edessä. Symposiumi perehdytti etnofuturismiin tuoreita nuoria tekijöitä Suomesta, Virosta ja Venäjältä.