Event Information:

 • ti
  01
  joulu
  2015
  su
  13
  joulu
  2015

  Ryhmä La Compagnía di Casaprotan: TAIDEMATKA ITALIAAN

  Ryhmä La Compagnía di Casaprota  on osa Galleria Aarnissa torstaisin kokoontuvaa croquis-ryhmää. Ryhmä lähti Casaprotaan, Italiaan tämän vuoden syyskuussa piirtämään kylän ukkoja.
  italy
  Ryhmä asui Sabinarti Associazione Culturalen taiteilijaresidenssissa, Palazzo del Gattossa, Casaprotassa,  joka on noin 60 kilometriä Roomasta koilliseen. Casaprota on noin 500 asukkaan kylä Sabinien vuoristoalueella. Kylän keskustassa on kirkko, tori, kauppa, posti, apteekki  ja baari, jossa kylän miehet istuivat ja pelasivat korttia ja heillä oli aina aikaa olla ryhmälle malleina. Huhun kiertäessä malleiksi tuli myös kylän lapsia.
  Kahden Casaprotassa vietetyn viikon aikana syntyi akvarelleja, liitu- ja pastellitöitä kyläläisistä. Piirustuksen kohteina olivat myös kyläisten vanhat esineet, kylän historiallisen keskustan kivirakennukset ja säännönmukaisissa riveissä olevat oliivipuulehdot.
  La Compagnia di Casaprota -ryhmän taiteilijat:
  Anja Laukkanen, Anneli Leppänen, Erja Honkanen, Helena Vänttinen, Jyrki Valkola, Marja-Leena Valkola, Rauni Peippo, Sari Junkkila ja Sonja Suotamo.