Event Information:

 • ti
  12
  tammi
  2016
  su
  31
  tammi
  2016

  Anita Raunio: LUONNON KOSKETUS

  Gallerian Espoonsillan vuoden 2016 näyttelyputki käynnistyy luontoaiheisilla valokuvilla ja energisoivilla maalauksilla, kun Anita Raunio tuo tunnelmalliset valokuvat ja värikylläiset maalauksensa esille galleriaan ”Luonnon kosketus” nimisessä näyttelyssään.
  ”Haluaisin pysäyttää hetken, joka tässä kiireisessä maailmassa saisi ihmisen mielen rauhoittumaan ja hän voisi kokea luonnon parantavan kosketuksen. Anitalle luonnon sanomaton kauneus on suurin inspiraation lähde. Maalaamalla hän täydentää tunteitaan.
  Anita on latvialaissyntyinen valokuvauksen ja maalauksen harrastaja, joka ei halunnut lapsena ammattitaiteilijaksi. Sen sijaan maalaaminen ja valokuvaaminen ovat hänelle rakkaita harrastuksia, joita ilman hän ei voi elää. Anita maalaa tunteen voimalla ja valokuvaa hetkiä, jotka ovat pieniä ja ohimeneviä.
  Valokuvissa hän haluaa tavoittaa jotakin kaunista, erikoista, hetken, tunteen tai valon.
  Luonto innoittaa ja tunne ohjaa. Anitta valitsee suosikkiaiheensa yleensä luonnosta. Kasvit, puut, kukat ja ehkä myös eläimet ovat lähellä Anitan sydäntä.
  Maalauksissa hän puolestaan käyttää epäsuomalaiseen tapaan voimakkaita värejä ja haluaa, että tauluista saa energiaa. Raunio ei halua määritellä omaa maalaustyyliään, eikä halua lokeroitua tiettyyn tyyliin.