Event Information:

 • ti
  16
  helmi
  2016
  su
  06
  maalis
  2016

  Dace Strausa: LEIKITÄÄN - LET'S PLAY!

  Strausa tuo Galleria Espoonsiltaan koko joukon valokuvia ja maalauksia hevosista vuosien varrelta. Dace Strausalla on erityinen taito vangita liikkeen kulminaatiohetki. Tämä tekee hänen maalauksistaan ja kuvistaan  erityisen vaikuttavia. Strausa on viettänyt lapsuutensa hevostallin naapurissa ja on aina ammentanut hevosista inspiraatiota.

  Suomessa asuva Latvialaissyntyinen taiteilija Dace Strausa on keskittynyt hevosten maalaamiseen. Strausa on opiskellut maalausta Latvian taideakatemiassa ja tämän lisäksi hevoskasvatusta Moskovassa. Hän tuntee hevoset läpikotaisin ja on piirtänyt niitä lapsesta asti.

  Hevonen on luonnon luoma olento, jota ihmiskunta on parannellut. Hevonen omaa maagisenvoimakkaan vetovoiman, jota ihminen ei pysty vastustamaan.  Lisäksi hevosella on vahva parantava energia. Dace Strausan mukaan hevosten läheisyydessä oleminen laskee stressiä.

  Strausaa kiehtoo hevosissa liikkeen kuvaaminen. Hän onkin piirtänyt ja maalannut hevosia koko ikänsä. Hän on myös ratsastanut ja kilpaillut jonkin verran kouluratsastuksessa. Strausa myös valokuvaa hevosia ja muita eläimiä. Strausa maalaa monenlaisia hevosia, mutta suurimpia suosikkeja hänelle ovat ehdottomasti ahaltekkenit.